Lening op afbetaling definitie

Wat is precies de definitie van een lening op afbetaling? Het wordt in Nederland ook wel een persoonlijke lening genoemd. Het is duidelijk verschillend van een doorlopend krediet. Maar wat is precies de definitie van deze persoonlijke lening, of lening op afbetaling?

Lening op afbetaling – definitie

Er is geen definitie van een lening op afbetaling in een woordenboek of iets dergelijks. Maar wij kunnen wel een definitie maken die er zo in zou kunnen staan. Een lening op afbetaling is een kredietovereenkomst waarbij de kredietgever geld ter beschikking stelt aan de kredietnemer, wat door middel van een periodieke storting wordt terugbetaald. 

Deze periodieke storting is meestal maandelijks, het kan echter ook jaarlijks zijn, of wekelijks, afhankelijk van het soort kredietovereenkomst. Er komt ook bijna altijd wel intrest bij, ook wel rente genoemd. Bij officiële kredietgevers zal dit altijd het geval zijn.

Tip: Installeer één van de betere virusscanners om uw zelf te beschermen tijdens uw online zaken. Kijk hier voor een actuele test.