Kopen op afbetaling

Kopen op afbetaling komt de laatste jaren sterk op. Het wint snel aan populariteit, vooral omdat het niet direct een lening is.

Kopen op afbetaling

Je ziet het veel staan in de etalages van autoverkopers: koop nu, betaal pas in 2014! Het is een vorm van kopen op afbetaling. Je koopt een product, welke pas over een (aantal) jaar betaald hoeft te worden. In feite is het een vorm van lenen, aangezien je het betalen uitstelt. Wat kun je zoal op afbetaling kopen? Van een fiets tot een borstvergroting, van meubelen tot een nieuwe keuken. Heel veel producten worden tegenwoordig op afbetaling aangeboden.

Waarom zou je?

Voor mensen die aan het einde van de maand geen geld overhouden, maar wel graag een nieuwe auto willen kopen, is de optie ‘kopen op afbetaling’ ideaal. Je kunt het product – in dit geval dus de auto – al mee naar huis nemen, maar je betaald pas op een later moment. Het kan ook zo zijn dat je het product in maandelijkse termijnen betaald. Je spreid het hele bedrag van de auto dan bijvoorbeeld uit over twee jaar. Na twee jaar heb je de auto dan volledig afbetaald, terwijl je hem wel al twee jaar gebruikt hebt.